lördag 25 november 2023

Hur lång tid tar det?


När man handlar något som är processat eller behandlat på något sätt, exempelvis när man köper färdiga köttbullar i butiken eller vatten på flaska så får man räkna med att varje moment har ökat priset med minst 100%. Detta är åtminstone min erfarenhet. Vad är så svårt med att steka sina egna köttbullar eller kolsyra sitt eget vatten? Om man planerat sin dag dåligt kan jag förstå att man köper något som är färdigt, men i de flesta fallen så vet man ju exakt vad som kommer hända, men skulle man inte göra det så kan man ju spara sina kvitto eller skriva upp vad man gjort och vad man handlat för att lära sin inbyggda AI att planera. Hur många gånger har det hänt att man inte vet att man kommer bli hungrig någon gång under dagen? Det jag ofta hör är hur svårt det är och hur lång tid det tar att laga mat, men jag håller inte med. Det går ganska fort att laga mat och om man är lite fiffig så kan man göra mat för flera dagar när man lagar något, genom att exempelvis steka 3 köttbitar istället för 1 och sedan välja olika tillbehör så har man 3 olika rätter, om man då har spenderat 30-60 minuter framför spisen. Det finns gott om recept på nätet om man är osäker på hur man gör när man lagar mat, det är bara att följa vad som står i receptet ungefär som när man monterar något från IKEA eller följer en karta. 

Skall man ta med sig maten så kan man införskaffa en liten kylväska och en kylklamp på biltema eller liknande butik för mindre än SEK 100 och på ett par dagar så har de redan betalat sig. Sen är det bara att ta maten från kylskåpet, kylklampen från frysen och lägga i kylväskan. 

De flesta ställena man är på har säkert en mikrovågsugn där man kan värma maten, skulle anta att det tar 2 minuter till skillnad från att gå på en restaurang där det är köer och man får vänta på maten. Kör man dessutom bil dit så måste man hitta parkering innan man kan äta, så nä det tar inte mycket tid att laga mat och det är inte det minsta svårt heller och det är definitivt billigare. Troligen skulle man kunna leva på oxfilé med lyxiga tillbehör varje dag om man lagat det hemma och fortfarande ha en billigare lunch än att äta ute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar