torsdag 11 januari 2024

Det (kanske) våras för bitcoin


Efter mycket drama kring godkännandet av Bitcoin Spot ETF:er från U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), kom beslutet som väntat den 10 januari 2024. Under dagen publicerades ett meddelande på SEC:s officiella Twitter-konto om att ETF:en hade godkänts, men detta meddelande raderades efter bara en kvart. Gary Gensler, ordförande för SEC, kommenterade händelsen och hävdade att de hade blivit hackade. Även om det hade viss betydelse för kursen när det felaktiga beskedet kom så påverkades inte Bitcoins värdering nämnvärt efter det officiella beskedet som kom senare under kvällen, men många tror att det kommer att ta tid för stora institutionella investerarna att reagera.

Jag passade på att köpa "Virtune Bitcoin" certifikat hos Avanza i min kapitalförsäkring för ett tag sedan, och hittills har utvecklingen varit mycket positiv. Det råder ingen tvekan om att en amerikansk Bitcoin Spot ETF kommer att ha stor betydelse för Bitcoins värde. Om till exempel de stora amerikanska pensionsfonderna börjar investera i Bitcoin genom exempelvis Blackrocks Spot ETF, även om det bara skulle vara en försumbar del av pengarna i en pensionsfond, handlar det om enorma summor.

Bitcoin kommer också att genomgå en så kallad “halvering” i april 2024, vilket innebär att mängden nya Bitcoin som skapas halveras över en natt. Med tanke på hur mycket Bitcoin dessa nya Spot ETF:er kommer att behöva köpa om de blir populära, kommer detta troligen att skapa en brist och driva upp priset, vilket kan vara lönsamt.

Jag kommer att fortsätta följa detta med stort intresse och hoppas att det blir ett lönsamt år för alla som har exponering mot Bitcoin. Dock kommer jag troligen att sälja mina Virtune Bitcoin certifikat mot slutet av 2024 om det gått bra, eftersom Bitcoin alltid har följt cykler tidigare och det är troligt att denna trend kommer att fortsätta.

Tack för att du läser SpararPengarna och kommentera gärna och berätta hur du tror det kommer gå för bitcoin nu när de blivit godkända som spot ETF i USA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar