torsdag 23 november 2023

Återvinning = vinst

Att återvinna och återanvända saker vi redan har är ett av de mest effektiva sätten att spara på resurser. Detta inlägg kommer inte att beröra återanvändning av plastpåsar eller miljöaspekter, som jag tidigare har diskuterat, utan fokuserar på ekonomiska fördelar och sparande genom återanvändning.

Många av de produkter vi köper kommer med emballage som kan återanvändas på kreativa sätt. När vi står inför valet mellan två likvärdiga produkter till samma pris, kan vi överväga vilken av dem som har det mest återanvändbara emballaget.

Till exempel, de som har en kamin kan dra nytta av giftfritt emballage som kan användas som bränsle eller för att starta elden. När vi väljer mellan papper och plastemballage för en dryck, kan vi återanvända pappersemballaget som planteringskrukor om vi odlar något. Om vi väljer plast, kan vi använda förpackningen för att ta med dryck till lunchen.

Så, innan vi slänger något som skulle ha blivit sopor, kan vi planera hur vi kan återanvända det. Även när vi köper varan, kan vi ha i åtanke att om priset på varan är likvärdigt, kan det vara värt att betala lite mer för en produkt med återanvändbart emballage. På så sätt kan vi spara pengar på lång sikt genom att inte behöva köpa till exempel planteringskrukor. Genom att tänka på detta sätt kan vi göra en total vinst trots att vi initialt ibland betalar mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar