fredag 13 september 2024

Tethys Oil (TETY)

Det har varit ovanligt livat i mina aktieportföljer på sistone och idag så räddade jag en av mina mindre lyckade investeringar, nämligen Tethys Oil (TETY) som jag haft i både min svenska portfölj och i barnportföljen. Förhoppningen när jag gjorde denna investering var att få in mer kapital genom utdelningar men bolaget ställde in sina utdelningar och kursen haltade en del. Idag till frukosten kollade jag portföljden och ser att värdet ökat och jag ser att det kommit ett bud från Roc oil på SEK 58,70 men eftersom jag är nöjd med att gå ur TETY som vinnare så sålde jag 100% på SEK 54,30.

Pengarna jag fick när jag sålde TETY investerade jag ungefär hälften i Evolution (EVO) och resterande i Africa Oil Corp (AOI). Både EVO och AOI är innehav sedan tidigare och EVO är ett bolag jag ganska nyligen efter en rapportmiss, läs mer om detta här. AOI har jag haft investeringar i länge och är redan en relativt stor investering. Även om jag tidigare haft tankar på att sälja AOI så har de blivit kvar och sedan de började ha utdelningar så är det nu en långsiktig del av mina energiinvesteringar.

Investeringar av TETY försäljningen i barnportföljen har jag ännu inte bestämt men tankarna kring att hitta ett eller flera offensiva bolag med bra direktavkastning finns kvar men tills vidare står detta oinvesterat.

Tack för att du läser SpararPengarna och kommentera gärna och berätta om dina tankar kring Tethys Oil